Administratie

„Gargară” marca CJ Timiș! Deschiderea unei părți din Castelul Huniade în 2023, când Timișoara este Capitală Culturală, este „misiune imposibilă”

• Bookmarks: 9


Documentația tehnico-econimică pentru reabilitarea Castelului Huniade a fost aprobată miercuri, 23 februarie, de Consiliul Județean Timiș. Aproape 200 de milioane de lei va costa reabilitarea monumentului istoric, cea mai veche clădire din Timișoara. Nu se știe însă de unde vin banii.

Potrivit documentației, reabilitarea castelului Huniade ar dura trei ani și cinci luni. Cinci luni pentru proiectare, trei ani pentru execuție. Dar aleșii județului susțin, sus și tare, că cel puțin o parte a castelului va fi deschisă în 2023, când Timișoara este Capitală Europeană a Culturii.

„În așteptarea redeschiderii întregului muzeu, proiectul de amenajare muzeală a zonei deja consolidate – aripa de nord şi parţial, cea de vest, va urmări punerea în valoare a exponatelor prin crearea unui spaţiu interactiv, în care mijloacele specifice muzeografiei contemporane vor recrea legătura afectivă a publicului timişorean cu Muzeul Naţional al Banatului, după îndelungata perioadă în care sediul său a fost închis”, se arată în referatul votat de plenul Consiliului Județean Timiș.

Ceea ce vrea să spună autorul este că ar urma ca până în 2023 să fie deschis parțial acest monument istoric, pe poarta căruia stau lacăte de aproximativ 14 ani.

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
89 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.