Administratie

Grădinarul șef al Timișoarei, trimis în judecată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici pentru falsificarea vechimii

• Bookmarks: 8


Agenția Națională a Funcționarilor Publici cere în instanță anularea concursului organizat de Primăria Timișoara pentru postul de grădinar șef al orașului. Motivul îl reprezintă angajarea pe post a unei persoane care și-ar fi falsificat vechimea, susține consilierul local PSD Timiș, Radu Țoancă.

Grădinarul șef al Timișoarei, primarul, Dominic Fritz și Primăria Timișoara au fost dați în judecată de Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Pe postul de grădinar șef ar fi fost angajată o persoană care nu îndeplinea criteriile de vechime, dacă nu le-ar fi cumpărat, susține consilierul local PSD, Radu Țoacă:

„Au început problemele pentru “oamenii noi“ din Primarie(…)

Sfidarea legilor și procedurilor administrative la care asistăm de un an și jumătate în Primăria Timișoara se pare că se apropie de sfârșit!Nederanjați de nimeni până în prezent, useriștii au tăiat și au spânzurat după capul lor și au transformat orașul într-un câmp de experimente toxice, în numele ideologiei Revoluției Administrative și a “Omului Nou”. Au căzut, rând pe rând, victime ale acestor jocuri infantile, dar nocive: societățile din subordinea municipalității, în frunte cu Colterm, organigrama, decența unor taxe și impozite locale corecte, investițiile, curățenia etc. În definitiv, victima este normalitatea din activitatea administrativă de zi cu zi, care până în urmă cu ceva timp era firească și legitimă în spațiul public al unei comunități de nivelul Timișoarei!”, a precizat Radu Țoancă pe pagina de Facebook.

Acesta mai afirmă că este doar începutul pentru administrația Fritz:

Era clar pentru toată lumea, mai puțin pentru cei captivi în bula useristă, că aceste abuzuri și ilegalități administrative vor avea un final trist, dar previzibil, penal și patrimonial, pentru cei care se cred mai presus de lege și care au impresia că sancțiunile încălcării acesteia nu-i pot atinge. După ce, în urmă cu câteva zile, o instanță de judecată l-a obligat pe primar să plătească din propriul buzunar o parte din prejudiciul cauzat de un abuz administrativ unui om de afaceri timișorean, în data de 28 martie s-a consemnat o nouă speță: intentarea unui proces a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici împotriva PMT, primarului și a unei persoane care și-ar fi falsificat vechimea pentru a obține un post de funcționar public! Inițial, Comisia de Concurs i-a respins dosarul, dar în urma presiunilor politice, atât de blamate de oamenii noi, activista USR a fost admisă la concurs de Comisia de Contestații și, mai mult decât atât, a devenit “grădinar șef“ – o funcție prezentată cu emfază în conferințe de primarul Fritz, plătită pe măsură din bani publici, dar total ilegală în accepțiunea Curții de Conturi și a instanțelor de judecată. Concluzie: e începutul sfârșitului pentru acest mod abuziv, ignorant și arogant de a face administrație ilegală și primitivă fără să existe teama că vor exista consecințe pentru ilegalități flagrante, fluturate sub un standard doctrinar “progresist“!P.S: Rămâne de văzut dacă Dominic Fritz va avea aceeași atitudine și va sesiza organele de anchetă în acord cu conduita lui privind alte concursuri posibil fraudate, unde s-a tranformat într-un detectiv particular specializat în probe grafologice.”

sursa foto: Facebook/Radu Țoancă

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
45 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.