Sanatate

Gripa aviară în Timiș

• Bookmarks: 3


Prefectura Timiș anunță că în localitatea Folea, comuna Voiteg din Timiș a fost confirmată gripa aviară.

În urma unei suspiciuni de boală, la păsările de curte (găini ouătoare) dintr-o exploatație non-profesională din localitatea Folea, comuna Voiteg s-au trimis la Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală București, pentru confirmare în vederea identificării Bolii de Newcastle și Influeței Aviare 4 probe provenite din exploatație, transmite Prefectura Timiș.

”Prin buletinul de analiză nr. 11.001 din 25.02.2021,a fost confirmată Influența Aviară la păsările de curte din localitatea Folea, comuna Voiteg, Județul Timiș.”

S-au luat și primele măsuri, transmite instituția:

S-au stabilit zonele circulare de protecţie şi supraveghere de 3 şi respectiv 10 km din jurul focarului de influența aviară, din localitatea FOLEA, după cum urmează: Zonă protecție (0-3 km) cu localitățile : Folea Zonă supraveghere (3-10 km) cu localitățile: Jebel, Voiteg, Opatița, Birda, Berecuța, Mănăstire, Șipet, Liebling, Conac Iosif. În urma ședinței Comitetului Local pentru Comabaterea Bolilor, condus[ de subprefectul Mircea Băcală s-a aprobat Planul de măsuri în cazul confirmării bolii Influență Aviară la păsări de curte din exploatații nonprofesionale pe teritoriul localității Folea, comuna Voiteg, județului Timiș. In cazul acestei confirmării DSVSA Timiș va lua toate măsurile care se impun conform actelor normative în vigoare, Procedurilor și Manualului Operațional pentru intervenția în focarele de Influență Aviară.”

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
99 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *