Diverse

Hunedoareanul Avram Iancu se pregătește pentru un nou record mondial

• Bookmarks: 10


Bibliotecarul din Petroșani, Avram Iancu vrea să stabilească un nou record mondial  la înot de anduranţă, vrea să străbată de două ori, în această vară, Lacul Balaton din Ungaria într-o cursă continuă de trei zile şi trei nopţi.

El a anunţat că va dedica acest record multiplei campioane Nadia Comăneci, pentru a marca astfel împlinirea a 45 de ani de la momentul în care sportiva a obţinut prima notă de 10 din istoria gimnasticii mondiale.

“Anul acesta mi-am propus să stabilesc un nou record mondial, prin care vreau să aduc un tribut de mulţumire Nadiei Comăneci, aşa cum ştiu eu cel mai bine, adică să înot. Recordul va consta în stabilirea celui mai lung înot după durata de timp petrecută în apă. Actualul record mondial este de 67 de ore şi 16 minute, stabilit de Sarah Thomas, din SUA, una dintre cele mai mari înotătoare ale lumii. Vreau să dobor acest timp înotând în Lacul Balaton, din Ungaria, cu o traversare dublă. Vor fi 150 de kilometri de înot în aproximativ trei zile şi trei nopţi, adică 72 de ore sau chiar mai mult, în curent neutru, şi fără întrerupere”, a declarat Avram Iancu.

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
96 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *