Educație

Î.P.S. Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului este Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole din Timișoara

• Bookmarks: 5


Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” Timișoara i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului. Ceremonia de decernare a titlului a avut loc luni, 6 decembrie.

Emoția ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului a fost evidentă, chiar dacă ceremonia a fost într-un cerc restrâns.

“Acest titlu ma obligă să fiu în continuare și mai aproape de școala românească, indiferent de ce categorie e, grădiniță, unitate primară, liceu sau universitate. După cum știți m- am implicat și mă voi implica în continuare să ajut școala.

Mulțumesc Senatului USAMVB Regele Mihai I al României și domnului rector prof.univ.dr. Cosmin Popescu pentru încrederea acordată. Voi fi alături de această minunată universitate să o ajut cu tot ceea ce pot să se dezvolte ca o instituție de știința a pâinii. Aici la această universitate studenții învață să facă pâinea noastră cea de toate zilele, pentru neamul nostru românesc. Îi îndemn să plămădească pâinea așa cum au făcut-o maicile noastre odinioară”, de declarat mitropolitul Banatului.

Rectorul instituției de învățământ superior din Timișoara, Cosmin Popescu a subliniat unicitatea și importanța zilei de 6 decembrie și prin prisma decernării acestui titlu.

“Această zi este irepetabilă. O zi care va rămâne ca una dintre cele mai importante din istoria instituției și se alătură și marelui eveniment, atunci când majestatea sa regele Mihai I a semnat actul de naștere a acestei prestigioase instituții de învățământ superior agricol în urmă cu 76 de ani, în 1945. Alături de studenți am deschis ușile și au intrat pe poarta universității oameni de frunte ai țării, oameni care au făcut cinste locului unde au muncit și astfel au venit alături de USAMVB Timișoara.

Ziua de 6 decembrie 2021 este o dată extrem de importantă, fiindcă astfel comunitatea noastră universitară crește prin prezența unui om excepțional cum este ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului”., a declarat rectorul USAMVB din Timișoara, Cosmin Popescu

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
21 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *