Administratie

În jumătate de an ar trebui să fie inaugurat jumătate din MultipleXity, Muzeul Corneliu Miklosi

• Bookmarks: 2


Potrivit viceprimarului Timișoarei, Ruben Lațcău, în șase luni va fi finalizat Muzeul Corneliu Mikloși, parte din MultipleXity, cel mai important proiect în perspectiva lui 2023, când orașul este Capitală Culturală Europeană.

Plasamentul a fost predat constructorului vineri, 29 aprilie, a anunțat Ruben Lațcău.

„am predat amplasamentul constructorului și începem lucrările la MultipleXity în zona de nord, cel mai important proiect și moștenire a anului în care Timișoara va deține titlul de Capitală Culturală Europeană.(…)

Proiectul este împărțit în două zone: cea de nord, unde se află Muzeul Corneliu Miklosi și cea de sud, unde vom transforma curtea și fostele ateliere de reparații pentru tramvaie în spații pentru evenimente culturale.Proiectarea pentru zona de sud se apropie de final și vom lansa licitația pentru execuția lucrărilor în a doua parte a acestui an. Fiind cea mai mare investiție în domeniul cultural realizată vreodată în Timișoara, estimată la peste 10 milioane de euro, acest centru va fi deschis etapizat, astfel încât să putem găzdui aici anumite evenimente în 2023.”

Viceprimarul a enumerat alte câteva reușite ale administrației pe care o reprezintă. De fapt sunt proiecte inițiate de echipa Robu, ale căror panglici le va tăia administrația Fritz.

„La începutul acestui an am recepționat Cinematograful Victoria, modernizat, iar după ce vom primi toate avizele acesta va fi animat de evenimente diverse. Multe alte proiecte de spații culturale sunt în execuție: cinematografele Studio, Dacia și Timiș, altele sunt în proiectare. În total, în 2023 aceste spații vor putea găzdui 1500 de spectatori concomitent. La Cinema Studio se lucrează la structură și la placa de la etaj. La Cinema Dacia a fost finalizată structura, terasa superioară și se lucrează momentan la instalații și la exterior.”

MultipleXity Faza I are o valoare pentru execuție de 2,4 milioane lei (TVA inclus). Termenul de execuție este de 6 luni, ceea ce înseamnă că în luna noiembrie a acestui an va putea fi deschis publicului.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
44 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.