Administratie

Încă un studiu de fezabilitate scos la licitație de Primăria Timișoara! Se dorește o arteră nouă de intrare în oraș, dinspre Utvin – Săcălaz

• Bookmarks: 2


Primăria Municipiului Timișoara a lansat licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru noua Radială Vest. Municipalitatea scoate din visterie aproape 1,2 milioane de lei pentru acest studiu. Anunțul a fost publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Radiala Vest, dacă se va și face, va fi prima intrare rutieră în Timișoara, construită în ultimii 40 de ani.

Radiala Vest reprezintă continuarea străzii Gării și va face legătura cu viitoarea Centură Vest, aflată acum în etapa de realizare a studiului de fezabilitate și pentru care a fost stabilită varianta finală de traseu la începutul acestui an. Legătura cu centura se va întinde pe aproximativ 2,7 kilometri, din care 1 kilometru va fi realizat prin proiectul de radială vest al primăriei și 1,7 kilometri prin proiectul de drum de legătură al CNAIR. Compania Națională a agreat în discuții cu Primăria Timișoara că va prelua două treimi din lungimea inițială prevăzută pentru proiectul radialei.

Noua Radială Vest va include 4 benzi, câte două pe sens separate printr-un parapet, un pod peste calea ferată din vestul orașului, un sens giratoriu la intersecția cu strada Carpenului, dar și iluminat public stradal, rețele de apă și colectarea apelor pluviale, trotuare de 2-3 metri lățime, piste de biciclete de minim 1,5 metri lățime și spații verzi de minim 1,5 metri lățime.

De asemenea, firmei care va realiza studiul de fezabilitate i se cere să includă o variantă în care trotuarele și pistele de bicicletă sunt separate fizic, în platformă proprie, de calea rutieră.

Timișoara are în prezent 7 radiale majore, respectiv Calea Șagului, Calea Martirilor, Calea Buziașului, Calea Lugojului, Calea Sever Bocu, Calea Aradului, Calea Torontalului și strada Gheorghe Lazăr/Cloșca/Ovidiu Balea, toate realizate în anii ‘70. Acestea reprezintă culoarul de transport principal pentru traficul metropolitan, precum și cel de tranzit de la nivel național și internațional, care alimentează drumurile municipiului. Radialele sunt, de asemenea, arterele rutiere care susțin cel mai mare număr de mașini dintr-o zi. Termenul de depunere al ofertelor este 16.11.2022.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
84 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *