Educație

Înghesuială la școlile de prestigiu din Timișoara. Numărul de clase pregătitoare, suplimentat

• Bookmarks: 2


La fel ca-n fiecare an, părinții au luat cu asalt școlile de prestigiu din Timișoara în timpul înscrierilor la clasa pregătitoare. În aceste condiții, Inspectoratul Școlar Timiș a fost nevoit să suplimenteze numărul de clase la anumite unități de învățământ considerate de elită.

Mai precis, este vorba de 27 de clase pregătitoare în plus la nivelul județului Timiș, cu 675 de locuri, dintre care 16 sunt în Timișoara, trei în Lugoj și câte una în Sânnicolau Mare, Dumbrăvița, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Sânandrei, Sânmihaiu Român, Remetea Mare și Parța.

În ceea ce privește Timișoara, s-a suplimentat numărul de clase zero la: Școala Gimnazială nr. 24 – 4 clase; Școala Gimnazială nr. 30 – 4 clase; Liceul Teoretic „Grigore Moisil” – 2 clase; Școala Gimnazială nr. 19 – 2 clase; Liceul Tehnologic Electrotimiș/Școala nr. 20 – 2 clase; Colegiul Național Bănățean, – 1 clasă și Școala Gimnazială nr. 25 – 1 clasă.

În total, la finalul primei etape de înscrieri în clasa pregătitoare au fost depuse 6.192 de cereri. Locurile aprobate prin planul de școlarizare sunt de 6.389.

Pentru părinții care nu au reușit să își înscrie copiii în prima etapă, va mai urma și o a doua etapă de înscriere în învățământul primar, care se va desfășura în perioada 31 mai – 7 iunie 2022.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
67 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.