Cultura

La șezătoare, în Festivalul Lugoj Clasic. Recital Liliana Laichici

• Bookmarks: 6


În urbea Bredicenilor, cel mai muzical oraș al Banatului, Liliana Laichici si taraful Ansamblului Profesionist Banatul, condus de Sebastian Roșca, vor susține recitalul folcloric “La șezătoare”.

Evenimentul se va desfășura miercuri, 5 octombrie, de la ora 18:00, la Muzeul de istorie, artă și etnografie, ca parte a Festivalului Internațional ”Lugoj Clasic”, ediția a VII-a. Invitați speciali vor fi Felicia Stoian și Marius Cîrnu.

Conceput exclusiv pentru festivalul lugojean fondat de mezzosoprana Aura Twarowska, recitalul este structurat în trei părți: melodii tradiționale din Banat, piese de patrimoniu din repertoriul Lilianei Laichici și cântece din mai multe zone folclorice ale României, interpretate de Liliana Laichici și de Marius Cîrnu (la saxofon și la instrumente tradiționale).

Felicia Stoian derulează firul narativ al acestei călătorii muzicale și va recita poezii care vor întregi conceptul artistic, alături de un moment coregrafic, susținut de Mădălina Șoica și Roberto Sasu, tineri dansatori din Parța, laureați ai Festivalului –concurs Lada cu Zestre, coordonați de Denis Chira.

Universul muzical reconstituit de Șezătoare are ca epicentru lumea satului. Și, pentru că în 5 octombrie este Ziua învătătorului, repertoriul recitalului va celebra și dascălii. ”Mocerița” moroșană, ”Satule, vatră curată”, ”Dăscăliță, dăscăliță” (din repertoriul lui Tiberiu Ceia), ”Doina oilor”, ”Hora pompierului”, dar și a doua Rapsodie a lui George Enescu – sunt doar câteva dintre compozițiile care jalonează acest inedit eveniment, la care accesul publicului va fi liber.

6 recommended
comments icon0 comments
0 notes
100 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *