Sanatate

Sfaturi despre combaterea epuizării de la un medic din America, la Spitalul Județean Timișoara

• Bookmarks: 7


Un eveniment inedit a avut loc, marți, la Spitalul Județean Timișoara.

 

Din inițiativa directorului Dorel Săndesc, amfiteatrul unității sanitare a găzduit o conferință despre instrumente practice, aplicabile și simple care pot fi folosite de către cei care se află în diferite stadii de epuizare fizică și mentală. Mai precis, este vorba de fenomenul burnout.

Oaspetele Spitalului Județean Timișoara a fost prof. dr. Elliot D. Cohen, clinician și filosof practician, care abordează o terapie ce folosește principiul logic al clasicilor în psihologie și filosofie și susține colaborarea, respectiv munca în echipă.

Elliot D. Cohen este director al Departamentului de Științe Umaniste la Indian River State College, profesor de etică clinică la Colegiul de Medicină al Universității de Stat din Florida și director și formator la Logic-Based Therapy & Consultation Institute (SUA). Este autor a numeroase cărți și articole, Elliot D. Cohen este unul dintre principalii fondatori ai Consilierii Filosofice în Statele Unite și creator al Terapiei Bazate pe Logică (LBT).

În fața unui auditoriu avizat, domnia sa a prezentat aspecte relevante ale fenomenului burnout, efectele sale negative asupra mentalului și fizicului uman, mai cu seamă în segmentul medical unde, alături de practicienii clinicieni sunt foarte multe cazuri de tineri studenți în științele medicinei, ce se confruntă cu simptome ale bolilor psihice, datorate muncii în exces.. Acceptarea umanului imperfect, raportarea la posibilitățile reale existente, renunțarea la control și la comparație, eliminarea așteptărilor nerealiste sunt doar câteva pârghii identificate și în prelegerile filosofilor clasici și care, acceptate în profunzimea ființei și practicate zi cu zi, pot ajuta la redresarea perspectivei asupra vieții. În colaborare cu psihologi sau psihiatri clinicieni se pot recunoaște semnalele unei contradicții între stările/sentimentele reale și imaginile livrate de un mental ce poate ridica, nerealist, standardul, în orice domeniu de viață”, a informat Spitalul Județean Timișoara.

Elliot D. Cohen va fi prezent și la Universitatea de Vest din Timișoara cu o prelegere complexă despre soluții viabile și valori sănătoase ce susțin viața umană.

7 recommended
comments icon0 comments
0 notes
94 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *