Administratie

Legalitatea carantinării comunei Dumbrăvița ajunge la București

• Bookmarks: 5


Legalitatea carantinării comunei Dumbrăvița va fi decisă la București. Cererea în instanță a primăriei de anulare a măsurii de carantinare ajunge la Curtea de Apel București. Curtea de Apel Timișoara își declină competența.

Declinarea competenței de judecată a Curții de Apel Timișoara în cazul carantinării comunei Dumbrăvița, a fost astăzi pronunțată. Primarul localității, Horia Bugarin a caracterizat măsura ca ”una injustă”, astfel că a atacat-o în instanță.

În decizia Curții de Apel Timișoara se arată că ”admite excepția necompetenței teritoriale a Curții de Apel Timișoara (…) declină competența de soluționare a cauzei privind reclamanta Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Dumbrăvița, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență, în favoarea Curții de Apel București – Secția de contencios administrativ și fiscal.”

În urmă cu o săptămână, primarul comunei, Horia Bugarin declara că: ”Măsurile sunt total ineficiente. Se dovedește că rata de infectare nu scade, ea rămâne constantă. Ea este mare, într-adevăr, dar care nu justifică măsurile de carantinare. Am încercat să luăm toate măsurile de protecție, am stat de vorbă cu directorii supermarketurilor de pe raza UAT-ului, i-am rugat să restrângă numărul de clienți în magazine, Poliția Locală a făcut comunicări către toate unitățile de alimentație publică, să respecte măsurile de separare. Acolo unde acestea nu au fost respectate numeroase amenzi și considerăm că din punctul nostru de vedere am făcut toate măsurile pe care le aveam la îndemână”.

Horia Bugarin mai spunea că : ”Am înaintat acțiune în instanță, prin care am cerut anularea măsurii de carantinare a comunei Dumbrăvița. Vom face toate eforturile pentru a limita pandemia, dar trebuie să fie măsurile luate cu dreapta măsură. Considerăm această măsură injustă. Am decis să deschidem acțiune în instanță pentru anularea carantinării”.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
84 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *