Social

Liga Oltenilor din Banat: Dacă am venit aici, am făcut-o întrucât suntem harnici

• Bookmarks: 5


Liga Oltenilor din Banat, un ONG înființat recent la Timișoara cu scopul de a promova drepturile oltenilor din orașul de pe Bega, vine cu noi explicații.

Astfel, printr-o postare realizată pe pagina de Facebook a ONG-ului suntem informați că oltenii au venit în Banat pentru că sunt harnici.

Dacă am venit în Banat, am făcut-o întrucât suntem harnici, întreprinzători și la prosperitatea zonei contribuim din plin. Am venit pentru că legea ne permite libertatea de mișcare. Dacă ne-am asociat, am făcut-o din permisivitatea legii și, deopotrivă, din nevoia de unitate față de atitudini ostile în limbaj și nu numai la adresa noastră”, transmite Liga Oltenilor din Banat.

De asemenea, mai aflăm că ONG-ul a luat ființă cu scopul de a fi o voce a oltenilor din Banat.

Dacă devenim vocali, o facem din dorința de adevăr și de a combate unele prejudecăți pe cât de nedrepte pentru noi, pe atât de neonorante pentru unii bănățeni care cândva erau model de toleranță, spre cinstea comunității. Considerăm că respectându-ne, respectați legea prin promovarea spiritului de toleranță și respect reciproc. Noi vă respectăm”, mai informează Liga Oltenilor din Banat.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
132 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *