Mediu

Luați pietre-n buzunare! Cod galben și portocaliu de vânt, în vestul țării

• Bookmarks: 10


Meteorologii au emis în urmă cu puțin timp mai multe coduri de vând puternic, în toată țara. Este vizat și vestul țării, unde vor intra în vigoare un cod galben și unul portocaliu.

Luni, 17 ianuarie, până la ora 16, județul Caraș-Severin este sub cod galben de vânt. În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în Oltenia, Transilvania, Moldova, nordul Crișanei și sud-vestul Munteniei vor fi rafale de 55…70 km/h.
      În zona de munte vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol.
      Începând din orele după-amiezii, aria ninsorilor moderate cantitativ va cuprinde nord-vestul teritoriului și local zona de munte.

De la ora 16 intră în vigoarea alte coduri, care, de această dată includ și județul Timiș. Acestea sunt în vigoare până marți, 18 ianuarie, la ora 8.  În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

sursa: meteoromania.ro

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
48 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.