Sanatate

Mamografii gratuite la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara

• Bookmarks: 1


Sprijin pentru femeile din zona de vest a țării.

 

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara anunță că va continua și în acest an campania de prevenție a cancerului de sân, demarată anul trecut.

Astfel, femeile cu vârsta între 50 și 69 de ani, fără istoric de boli neoplazice mamare, pot beneficia de o mamografie gratuită în urma unei programări telefonice la numerele 0745 620 965, 0748 884 476, 0748 296 606 și 0748 884 475, de luni până vineri, între orele 08.00 și 17.00.

Laboratorul de Radiologie și Imagistică din spitalul nostru are în dotare un mamograf digital, de ultimă generație. Aparatul permite scanarea cu mare acuratețe, folosind o tehnică 3D cu tomosinteză și oferă imagini cu o claritate ridicată. Analiza presupune o radiografie a sânului în două planuri folosind în același timp o doză redusă de raze X. Mamografia realizată cu un asemenea aparat oferă o imagine mai bună a structurii sânului, scoțând în evidență detaliile țesutului mamar. Iar tehnica 3D ne ajută să determinăm mărimea și forma unei eventuale anomalii”, a afirmat Diana Manolescu, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara.

În cazul în care apar suspiciuni de existență a unui neoplasm mamar, investigațiile pot continua cu realizarea unei ecografii, urmată de efectuarea unei puncții bioptice de diagnostic ce pot fi făcute, de asemenea, în cadrul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Anul trecut, în unitatea sanitară s-au realizat peste 650 de mamografii.

comments icon0 comments
0 notes
317 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *