Sanatate

Medici de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara și pompieri de la ISU Timiș i-au salvat viața unui copil din Serbia, diagnosticat cu botulism

• Bookmarks: 10


Medici și farmaciști de la Spitalului Victor Babeș din Timișoara împreună cu pompieri de la ISU Timiș, au salvat viața unui copil din Serbia, diagnosticat cu botulism. Copilul avea nevoie de un antibiotic care în Serbia nu s-a găsit, astfel că autoritățile din țara vecină au cerut ajutor internațional.

Medici și farmaciști de la spitalul Victor Babeș din Timișoara însoțiți de pompieri de la ISU Timiș au dus la graniță serul antibotulinic necesar. Acesta a fost preluat la frontieră de medicul copilului.

„În cazul unei asemenea afecțiuni orice oră contează, iar mesajul a ajuns și la Spitalul Victor Babeș. Medicii și farmaciștii s-au mobilizat rapid și, în scurt timp de la primirea solicitării de ajutor, un flacon de ser antibotulinic a fost trimis, cu un echipaj ISU, spre granița româno-sârbă”, spun reprezentanții unității medicale.

Serul a fost păstrat la temperatură scăzută pe tot parcursul drumului, conform procedurilor.

La Punctul de Trecere a Frontierei Moravița, serul antibotulinic a fost predat medicului din Belgrad care a făcut solicitarea și care a venit special în vamă, însoțit de tatăl copilului, să preia coletul.

„Astfel, în câteva ore, serul antibotulinic a ajuns la spitalul din Belgrad și a fost inoculat copilașului pentru a neutraliza toxina ce îi punea viața în pericol”, mai spun medicii din Timișoara.

sursa foto: Facebook/ Spitalul Victor Babes

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
91 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.