Diverse

Nevoie de sânge din grupele A și 0, la Timișoara

• Bookmarks: 10


Nevoie de sânge din grupele A și 0, la Timișoara.

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara inițiază un apel în spațiul public pentru timișorenii care doresc să fie donatori. Este nevoie de sânge din grupele A și 0.

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină au inițiat pe pagina lor de Facebook apelul ”Dragi timișoreni, avem nevoie urgent de donatori din grupele de sânge A și 0”.

Pentru a dona sânge, trebuie să veniți la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină de pe strada Martir Marius Ciopec nr. 1, cu program de luni până vineri, între orele 8-13. Vă puteți programa folosind aplicația Donorium.

La Centrul de Transfuzie Timișoara, donarea de sânge se face în condiții de siguranță. Tuturor celor care se prezintă la sediul unității li se ia temperatura, li se pun la dispoziție recipiente cu dezinfectant pentru mâini, iar la centru se dezinfectează suprafețele.

Oricine poate dona sânge, dacă îndeplinește următoarele condiții:

– vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani

– greutate peste 50 de kg

– puls regulat, 60-100 bătăi pe minut

– tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg

– să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenții chirurgicale

– pentru femei: să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu 48 de ore înaintea donării

– să nu fie sub tratament pentru diferite afecțiuni, respectiv hipertensiune, boli de inimă, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine

– donatorii să nu aibă sau să nu fi avut următoarele boli: TBC, sifilis, malarie, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie forte peste 6 dioptrii, cancer, hepatită de orice fel.

10 recommended
comments icon0 comments
0 notes
157 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *