Eveniment

Nici polițiștii de frontieră nu mai sunt ce-au fost! Un sârb este cercetat că ar fi încercat să mituiască un polițist, la granița României

• Bookmarks: 2


Un cetățean sârb ar fi încercat să treacă granița, în România, la volanul unui tir care depășea limita legală de tonaj admisă. Pentru ca polițiștii de frontieră să închidă ochii, sârbul ar fi încercat să mituiască un om al legii, spun procurorii.

Tentativa de dare de mită s-ar fi petrecut marți, 2 august, transmit reprezentanții Direcției Generale Anticorupție.

„Ca urmare a unui denunţ formulat de poliţiști din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Foeni, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au constatat faptul că un cetățean sârb a oferit o sumă de bani, cu titlu de mită, pentru a-i permite să intre în România, deși se afla la volanul unui ansamblu rutier care depășea limita legală de tonaj admisă.
În fapt, în data de 02.08.2022, în jurul orei 18.55, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean din Serbia, în vârstă de 57 de ani, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Elveția al cărui tonaj era peste limita legală admisă.
Polițistul de frontieră care își desfășura activitatea la controlul documentelor i-a adus la cunoștință cetățeanului sârb faptul că nu i se permite intrarea în România deoarece ansamblul rutier pe care îl conduce depășește limita legală admisă. În timpul derulării verificărilor, poliţistul de frontieră a observat faptul că cetăţeanul sârb a introdus o sumă de bani între filele certificatului de înmatriculare şi i-a oferit-o.
Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat faptul că suma de bani a fost oferită polițistului de frontieră cu titlu de mită, pentru ca acesta să permită intrarea în țară a ansamblului rutier al cărui tonaj depășea limita admisă de lege.
Polițistul de frontieră a refuzat categoric suma de bani și a sesizat de îndată ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Timiș, care, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au procedat la constatarea infracţiunii.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirea infracțiunii de dare de mită, persoana având calitatea de suspect în cauză.”, transmit reprezentanții DGA.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
43 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.