Eveniment

Noapte de foc pentru pompierii din Timiș. Incendii provocate de instalațiile electrice

• Bookmarks: 3


Trei incendii au avut loc azi-noapte în județul Timiș, la care au intervenit pompierii din județ. Două dintre acestea au fost provocate, spun reprezentanții ISU, de instalațiile electrice.


Primul incendiu a fost anunțat la ora 01:49. Pompierii din cadrul Stației de Pompieri Deta au fost solicitați să intervină la un incendiu în localitate Stamora Germană.
La locul intervenției s-au deplasat de urgență două autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și 11 pompieri. De asemenea, în sprijin a fost solicitat și SVSU Moravița cu 5 voluntari.
La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta cu ardere generalizată la acoperișul unui garaj (pe o suprafață de aproximativ 20 mp) și aproximativ 1 mp din acoperișul locuinței.
Intervenția rapidă a pompierilor a dus la limitarea incendiului și salvarea locuinței.
În urma cercetărilor la fața locului, pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului: scurt circuit electric – cablu electric defect.

La ora 03:23, pompierii din cadrul Stației de Pompieri Sânnicolau Mare au fost solicitați să stingă un incendiu la un autoturism, în localitatea Lenauheim.
4 pompieri cu o autospecială de stingere s-au deplasat de urgență la locul intervenției. În sprijinul lor au venit și 6 voluntari cu o autospecială de stingere din cadrul SVSU Lenauheim.
La sosirea pompierilor, incendiul se manifest cu ardere generalizată la întregul autoturism, acesta fiind distrus în totalitate.
Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

La scurt timp, în jurul orei 05:55, pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu în localitatea Moșnița Nouă.
La locul incendiului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înălțime, un echipaj SMURD și 17 pompieri.
Din primele informații primite de la apelant, am fost anunțați că incendiul se manifestă la o casă. La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta la un garaj și la camera tehnică a locuinței. În urma incendiului au ars elementele combustibile din garaj și din camera tehnică.
3 persoane (2 adulți și un minor) s-au autoevacuat din locuință până la sosirea echipajelor de intervenție.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii au stabilit cauza probabilă a incendiului: suprasolicitarea instalației electrice.

sursa foto: ISU Timiș

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
113 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *