Administratie

Noile tramvaie fabricate în Turcia vor fi reparate într-o hală de 2 milioane de euro

• Bookmarks: 2


Primăria Timișoara are de gând să investească o sumă uriașă cu scopul realizării unui spațiu în care noile tramvaie de mari dimensiuni să poată fi reparate.

Așadar, marți seara, în ședința extraordinară a Consiliului Local Timișoara, a fost votat un proiect de hotărâre cu privire la aprobarea realizării unei „hale integral închisă pentru mentenanța tramvaielor noi”.

În cadrul proiectului se propun a fi realizate: o hală integral închisă, ce va asigura condițiile de temperatură (minimum +5°C), umiditate și praf impuse de către producătorul strungului de rectificat profil bandaj și va avea dimensiunile necesare pentru reprofilarea dintr-o singură trecere a bandajelor de la toate roțile unui tramvai; o groapă de fundare în interiorul halei, ce trebuie dimensionată să susțină greutatea de 18 tone a strungului la care se adaugă și o parte din greutatea de 38.800 kg a tramvaiului gol”, aflăm din proiectul de hotărâre.

Totodată, în noua hală trebuie asigurată amplasarea a 12 elevatoare adaptate tramvaielor noi, cu pupitru de comandă și un pod rulant cu comandă de la sol.

Valoarea estimată a investiției se ridică la peste două milioane de euro, banii urmând a fi alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara. Hala va avea o suprafață de 656 mp și va fi construită în depoul STPT din zona Dâmbovița.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
35 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.