Mediu

Nori plini de praf saharian deasupra României

• Bookmarks: 8


Vestul țării va fi afectat și el de depunerile de praf cu origine sahariană, anunță Ministerul Mediului. Depunerile vor putea fi observate, cel mai probabil, duminică spre luni.

Potrivit informațiilor publicate pe o pagină de socializare a Ministerului Mediului, nisipul saharian va putea fi observat în toată țara.

”Administratia Nationala de Meteorologie RA informează că, în perioada 6 – 9 februarie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sudul, centrul și sud-estul Europei, inclusiv deasupra României. În această perioadă, temporar în țările de la vest și sud-vest de țara noastră, se semnalează precipitații, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă. Depunerile de praf în țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în noaptea de duminică spre luni (7/8 februarie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar la începutul săptămânii viitoare și în restul țării.”

Sursa:Facebook/Mediu.Romania

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
182 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *