Educație

„NU în școala mea!” Elevele din Timiș abuzate de profesori, încurajate să-și spună povestea

• Bookmarks: 2


La nivelul județului Timiș se desfășoară o campanie inedită.

Aceasta este intitulată „NU în școala mea!” și este organizată de către Asociația SPICC, un ONG din Timișoara.

Campania are loc în perioada 25 noiembrie – 9 decembrie, timp în care elevele care au fost abuzate de profesori sunt încurajate să-și spună povestea sub anonimat.

Ai fost vreodată abuzată în școală de către o persoană cu autoritate, un profesor, de exemplu? Dacă da, ai apelat la diriginte/directorul şcolii? Te-au crezut? Noi știm că şcoala poate fi locul hărțuirii și abuzurilor, însă Ministerul Educaţiei Naţionale pare să nu știe. Nu există programe de prevenție, de conștientizare, de ajutor pentru victime. Nu există nici măcar statistici despre hărțuirea sexuală din învățământ. Tocmai de accea, vrem să venim în ajutorul fetelor care au fost şi sunt în continuare abuzate sexual de către profesori, pentru a le oferi un spaţiu sigur în care își pot spune povestea. Dacă vreodată ai fost victima unui astfel de profesor, ne-ar ajuta, atât pe noi cât şi pe multe alte fete, să ne spui povestea ta, în mod anonim, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la abuzurile din sistemul românesc de învăţământ. Scrie-ne în privat și noi vom publica mesajul tău, protejându-ți identitatea”, transmite Asociația SPICC.

Campania este organizată în prag de zi națională, cu scopul de a încuraja elevele abuzate să spună stop abuzurilor. ONG-ul timișorean precizează că vrea să demonstreze, în acest mod, că „hărțuirea sexuală în școli este un fenomen care trebuie sancționat”.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
102 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *