Administratie

Nu sunt de mirare avariile pe rețeaua de termoficare din Timișoara! Țevile erau mâncate de rugină

• Bookmarks: 4


Nici nu este de mirare faptul că la Timișoara au fost dese avarii pe rețeaua de termoficare.

În timpul lucrărilor de schimbare a vechilor țevi cu altele noi, muncitorii au descoperit mormane de conducte mâncate de rugină. Până în prezent, Primăria Timișoara a reușit să înlocuiască 90% din conductele de termoficare, în cadrul proiectului finanțat cu bani europeni.

Astea sunt conductele de termoficare mâncate de rugină pe care le-am schimbat în ultimii doi ani. Am înlocuit peste 26 de kilometri de conducte din cei 29 km planificați. În fiecare iarnă, abonații Colterm aveau întreruperi de zile întregi din cauza avariilor pe rețea și orașul contoriza pierderi de sute de mii de metri cubi de apă fierbinte, pe care le plătește de la bugetul local”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Municipalitatea vrea să modernizeze încă 30 de kilometri de rețea de termoficare, iar acum se caută o sursă de finanțare pentru acest proiect.

Cu această investiție, din etapa a III-a de retehnologizare, întreaga rețea de transport va fi retehnologizată, asta însemnând că toate țevile vor fi cu izolație modernă și din material mai rezistent la coroziune. Valoarea proiectului este de 160.280.811,28 lei (TVA inclus)”, a informat Primăria Timișoara.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
61 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *