Sanatate

Numai „profi” nu au fost! Supermarket din Timiș amendat drastic pentru mizerie

• Bookmarks: 3


„Inacceptabil!”. Este cuvântul prin care comisarii de la Protecția Consumatorului din Timiș au descris situația dintr-un magazin Profi, din localitatea Peciu Nou. Unele produse erau păstrate într-o căldură atât de mare că a depășit ce putea măsura aparatura comisarilor.

Amenzile pentru supermarket pe care le-au aplicat comisarii de la Protecția Consumatorului Timiș au fost de ordinul zecilor de mii:

„Abateri:
produse alimentare depozitate la temperatura exterioara ridicata, in bataia directa a razelor solare. Produsele erau insotite de recomandarile producatorului de a se pastra la loc uscat si racoros, a se pastra in spatii uscate curate si bine aerisite, ferite de razele solare la temperatura de max 25 grade C. Au fost identificate si in unitate produse cu semne vizibile de nerespectate a conditiilor de pastrare-depozitare, parte superioara transpirata in interiorul ambalajului sigilat, pachete incinse.
In zona Gastro nu se asigura temperatura minima stabilita pentru masa calda. Spatii neigienizate corespunzator, inclusiv in zona de pastrare panificatie-patiserie.
Sancțiuni:
-2 amenzi în valoare totală de 40.000 lei
Acestora li se adaugă următoarele măsuri complementare:

  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficiențe în valoare de 28.600 lei
  • a fost dispusă oprirea temporară prestare servicii până la remedierea deficiențelor pentru zona GASTRO și partea de patiserie”, au transmis reprezentanții Protecției Consumatorului

Controlul a avut loc joi, 4 august.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
94 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.