Eveniment

O fostă stație de sortare, transformată în groapă de gunoi. Amendă uriașă aplicată de Garda de Mediu Timiș FOTO

• Bookmarks: 1


Garda de Mediu Timiș anunță că a aplicat o amendă uriașă Primăriei Satchinez.

Asta după ce, în urma unui control, comisarii instituției au constatat că fosta stație de sortare din localitate a fost transformară într-o uriașă groapă de gunoi.

Urmare a apariției unui material distribuit pe Facebook, prin care a fost semnalat faptul că sunt deșeuri abandonate pe fostul amplasament al stației de sortare Eco 7 Satchinez, din localitatea Satchinez, comisarii GNM SCJ Timiș au efectuat un control în data de 16.02.2023 la UAT Satchinez în calitate de deținător al terenului, fiind constatat faptul că aspectele semnalate se confirmă. Fosta stație de sortare este în stare avansată de degradare, la fel și clădirile administrative și cele tehnice, iar pe platforma betonată, cât și pe terenurile adiacente erau abandonate cantități însemnate de deșeuri: plastic, sticlă, hârtie, carton, peturi, metale feroase și neferoase, inclusiv lână și anvelope uzate”, a informat Garda de Mediu Timiș.

Așadar, ca urmare a neregulilor constatate, instituția a aplicat o amendă în valoare de 50.000 lei Primăriei Satchinez. De asemenea, s-a dispus luarea de măsuri urgente pentru salubrizarea amplasamentului și a unora suplimentare pentru prevenirea abandonării deșeurilor în locația respectivă.

comments icon0 comments
0 notes
116 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *