Educație

O grădiniță din Timișoara, în prag de a fi evacuată. Soluția găsită de primărie

• Bookmarks: 2


O grădiniță din Timișoara a fost la un pas de a fi evacuată.

Este vorba de Grădinița cu Program Prelungit Nr. 19, care-și desfășoară activitatea într-o clădire închiriată. Contractul a expirat în primăvară, însă primăria și proprietarul nu au ajuns la o înțelegere, așa că nu s-a reușit prelungirea lui.

După ce proprietarul a amenințat că va scoate copiii în stradă, primăria s-a mobilizat și a plătit în această săptămână chiria pe ultimele șase luni, aproximativ 30.000 de euro. De asemenea, la începutul acestei luni vor avea loc noi discuții, în speranța că se va reuși încheierea unui nou contract de închiriere.

Proprietarul are niște pretenții mult mai mari față de cum a avut până acum. Nici el nu a rezolvat problemele pe care trebuia să le rezolve referitor la acel imobil, precum reparații la acoperiș, la fațadă, a părții electrice. Negocierea se poartă în continuare, este și stabilită data de 6 decembrie pentru încheierea unui nou contract. Nu va fi cazul să fim evacuați cel puțin într-un termen relativ mediu. O parte a copiilor se va muta într-o nouă locație care este aproape gata, dar există câteva grupe de copii care vor rămâne în acest imobil care cred că se pretează la a fi cu destinația grădiniță, doar că acolo vor trebui făcute investiții și va trebui găsită soluția prin care și proprietarul să-și aducă aportul”, a declarat Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei.

Totodată, Dominic Fritz a precizat că soluția cea mai bună ar fi ca micuții să rămână în acea clădire.

Eu cred că momentan noi, ca și strategie de spațiu, trebuie să facem ca această grădiniță, care a fost grădiniță de zeci de ani, să fie grădiniță în continuare și comisia de negociere trebuie să ajungă la o înțelegere cu proprietarul ca să putem folosi acest spațiu în continuare. Dacă această negociere o să eșueze, atunci până în vara anului viitor va trebui să găsim o altă soluție. Dar aș vrea să pornim cu o voință fermă de a rămâne în acest spațiu”, a detaliat primarul Timișoarei.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
78 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *