Administratie

O nouă licitație pentru stadionul „lego”! Primăria Timișoara a mărit suma la aproape 30 milioane de euro

• Bookmarks: 3


Primăria Timișoara se pregătește să lanseze o nouă licitație pentru stadionul de tip „lego”.

Este vorba de cea de-a treia licitație în vederea proiectării și execuției investiției, după ce la primele două nu s-a prezentat nicio firmă. De data aceasta, Primăria Timișoara a majorat suma propusă pentru realizarea stadionului „lego” la maximul de aproape 30 de milioane de euro.

În plenul din această săptămână al Consiliului Local Timișoara s-a votat un proiect de hotărâre în acest sens.

De două ori nu a venit nicio firmă la licitație. Noi ne asumăm să facem acest stadion tocmai pentru că momentan nu avem niciun alt stadion în Timișoara și cine știe când va fi gata noul stadion finanțat de Guvern. Propun să mergem cu suma maximă care a ieșit din studiul de fezabilitate făcut atunci. Până acum am încercat cu sume mai mici. Vedem și cu ce oferte vor veni firmele și sperăm că a treia oară va fi cu noroc”, a declarat primarul Dominic Fritz, în timpul plenului.

Este important să realizăm acest stadion. Va fi util pentru sport, dar și pentru diferite evenimente culturale. Sunt convins că de data aceasta licitația va fi un succes. Dacă lucrurile merg bine, în iarnă ar trebui realizat proiectul tehnic, iar în primăvara anului viitor să se poată trece și la execuția lucrărilor”, a explicat și Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei.

Mai precis, Consiliul Local Timișoara a fost de acord cu majorarea sumei necesare pentru realizarea stadionului de tip „lego”, pe structură metalică, la aproape 140 de milioane de lei, cu TVA inclus.

Stadionul ar urma să fie realizat în Calea Buziașului și va avea cel puțin 9.000 de locuri.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
43 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.