Educație

Oameni care inspiră! O profesoară din Timișoara, pensionată, continuă să-i învețe pe elevi fizică și dincolo de catedră! Filmează experimente și face fișe

• Bookmarks: 9


După zeci de ani petrecuți la catedra de fizică a mai multor licee din Timișoara, Dorina Cucu, acum pensionară, continuă să-i învețe pe copii și să-și dedice timpul lor. Potrivit edupedu.ro, profesoara pensionată filmează exprimente de fizică și face fișe pe înțelesul tuturor.

Dorina Cucu s-a implicat în proiectul „Investigăm și înțelegem fizica”, realizat de Centrul de Evaluare și Analize Educaționale în parteneriat cu Fundația Vodafone România, cu susținerea Romanian-American Foundation. A învățat să utilizeze instrumentele digitale ale secolului 21 pentru a le trezi copiilor plăcerea de a investiga fenomenele lumii înconjurătoare. 

Potrivit Centrului de Evaluare și Analize Educaționale, în casa ei din Timișoara, Dorina Cucu filmează experimente și creează fișe dinamice de lucru pe care profesorii din toată țara le folosesc mai apoi pentru a preda fizica prin metoda investigației. Ca să reușească să le realizeze, a învățat să folosească Google Sheets și este mereu cu ochii pe noi aplicații care pot fi utilizate în procesul de predare. Fișele dinamice pe care le-a creat pentru clasa a VI-a și experimentele pe care le-a filmat pentru a le însoți se regăsesc pe site-ul fizicaaltfel.ro.

Fizica trebuie să ajungă la toți copiii, nu doar la cei foarte buni

„E  ceva ce am observat pe parcursul atâtor ani de predare, și anume faptul că prea puțin ne-am preocupat de partea experimentală, și asta am făcut-o în favoarea teoriei. Le-am împuiat capul elevilor cu teoria. Nu vreau să fiu înțeleasă greșit, bazele fizicii trebuie însușite de elevi și teoria e foarte importantă, dar e nevoie ca ei să aibă contact cu fenomenele pe care le studiază. Am observat bucuria lor de a meșteri, de a pune mâna și a face ei singuri experimente, de a vedea ce se întâmplă, de a-și pune întrebări și așa mai departe”, explică profesoara Dorina Cucu pentru Centrul de Evaluare și Analize Educaționale.

sursa: https://ceae.ro/

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
34 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.