Administratie

Panică în comunitatea bicicliștilor din Timișoara! Primăria a montat indicatoare care interzic accesul în zona pietonală centrală a orașului

• Bookmarks: 3


Zeci de utilizatori de bicicletă din Timișoara și-au exprimat în mediul online îngrijorarea față de noile indicatoare montate de reprezentanții primăriei. Acestea interzic accesul vehiculelor, adică și a bicicletelor, în zona pietonală a Timișoarei. Utilizatorii mijloacelor de deplasare pe două roți se întreabă dacă administrația Fritz adoptă politicile fostului edil.

Bicicliștii din Timișoara se tem că vor fi „persecutați” ca în vremea fostului edil, după cum se plângeau chiar ei. Abia ce s-au reobișnuit cu „biciclitul” prin întreaga zonă centrală a Timișoarei, după ce administrația Robu a interzis acest lucru, că acum, bicicliștii au din nou emoții. În mediul online au apărut imagini cu indicatoare care interzic mersul pe două roți în zona pietonală, montate prin toată zona centrală a orașului.

Un internaut afirmă că a fost informat de polițiștii locali din Timișoara că nu mai are voie cu bicicleta prin zonele pietonale.

„Am fost anunțat de poliția locală că de azi nu se mai circulă pe bicicletă prin zonele pietonale.

Au fost puse și semne noi.”, scria pe un grup de Facebook dedicat bicicliștilor.

Comentariile au curs, consilierul local USR, Ana Munteanu a fost solicitat să intervină, însă până la momentul publicării acestui articol, nu a exprimat vreun punct de vedere.

Esti binecunoscută nemulțumirea bicicliștilor din Timișoara față de decizia administrației Robu de interzicere a folosirii bicicletei în centrul orașului. Dominic Fritz a câștigat multe puncte în campania electorală, când milita pentru accesul acestora peste tot.

Odată cu montarea acestor indicatoare, bicicliștii sunt confuzi și se întreabă care a mai fost rostul anulării HCL-urilor care interziceau accesul lor.

„Politia nu a decis singura instalarea acestor indicatoare. A fost nevoie si de o aprobare din partea Primariei. Si aici sunt confuz: de ce s-a anulat acel HCL in 2021, daca in 2022 dai „OK” pentru interzicerea biciclistilor in centru? Politia rutiera nu avea cum sa forteze Primaria.”, comentează un alt internaut.

Rămâne de văzut dacă bicicliștii din Timișoara vor fi exceptați de la regulă, așa cum își doresc sau se revine la amendarea lor, ca pe vremea fostei administrații.

sursa foto: Facebook/Comunitatea Bicicliștilor Timișoara

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
104 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.