Diverse

Pedalarea pe malul Begăi până în Serbia, un succes. Câți bicicliști au trecut granița

• Bookmarks: 5


Decizia autorităților locale de a deschide în acest sfârșit de săptămână un punct temporar de trecere a graniței din România în Serbia pe bicicletă, pe pista de pe malul Begăi, s-a dovedit una bună.

Alin Nica, șeful Consiliului Județean Timiș, anunță că peste 1.000 de persoane au răspuns invitației instituției și au trecut pe bicicletă, în premieră, granița cu Serbia.

S-a pedalat pe toți cei peste 70 de km de pistă de biciclete de pe coronamentul digului Canalului Bega dintre Timişoara și Zrenjanin. Inițiativa a avut scopul de a încuraja un stil de viață sănătos și de a promova legătura turistică între România şi Serbia. Consiliul Județean Timiș, alături de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș și Administrația Bazinală de Apă Banat, a semnat un acord de administrare comună a pistei de biciclete care duce spre sârbi, parteneriat în cadrul căruia se va ocupa de reparații, curățenie și refugii. Comunitățile care se află în apropierea pistei de biciclete au potenţial turistic și ar putea beneficia de un fluxul considerabil de vizitatori”, a afirmat Alin Nica.

Șeful CJ Timiș a mai anunțat că anul viitor sunt șanse ca inițiativa să fie reluată de cel puțin două ori. De asemenea, se așteaptă deschiderea cât mai curând a punctului de trecere a frontierei.

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
88 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *