Eveniment

Persoanele evacuate din blocul în care s-a făcut dezinsecţie pot reveni în siguranţă în locuinţe

• Bookmarks: 15


Persoanele evacuate din blocul în care s-a făcut dezinsecţie pot reveni în siguranţă în locuinţe.

Cele 70 de persoane din Timişoara, evacuate, marţi noaptea, din blocul în care s-a făcut dezinsecţie, fiind detectate substanţe periculoase, pot reveni în siguranţă în locuinţele lor, miercuri dimineaţa, potrivit ISU Timiş.

“În jurul orei 6,00, au fost reluate operaţiunile de detecţie monitorizare CBRN la imobilul din Calea Şagului, atât în scara blocului cât şi în spaţiul comercial, nemaifiind detectate substanţe toxice în aer. Astfel, începând cu ora 7,00, locatarii se pot întoarce în siguranţă în locuinţe, cu recomandarea de a ventila spaţiile”, a transmis, miercuri, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea.

Un număr de 70 de persoane dintr-un bloc din Timişoara, dintre care 12 minori, au fost evacuate, marţi seara, de echipaje ale ISU Timiş, după ce a fost sesizat un miros înţepător degajat în urma unei deratizări care a avut loc, în cursul serii, în spaţiul unei societăţi comerciale aflate la parterul blocului.

În urma măsurătorilor efectuate de către echipajul CBRN, s-au detectat substanţe periculoase în spaţiul comercial unde s-a efectuat dezinsecţia. La verificarea documentelor întocmite în urma dezinsecţiei, s-a constatat că a fost folosit un insecticid CY10. Persoanele evacuate din scara afectată au fost relocate, cu trei microbuze, în unităţi de cazare identificate cu sprijinul operatorului economic, Primăria municipiului Timişoara şi ISU Timiş.

15 recommended
comments icon0 comments
0 notes
114 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *