Sanatate

Peste 1 milion de comprimate de iod au ajuns în depozitul DSP Timiș

• Bookmarks: 8


Peste 1 milion de comprimate de iod au ajuns în depozitul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș pentru a fi distribuite populației. Se așteaptă instrucțiunile de la nivel național pentru distribuirea pastilelor.

„În cursul zilei de astăzi, 24 martie, Direcția de Sănătate Publică Timiș a recepționat și depozitat 1.036.000 de comprimate cu iod, distribuite de către Ministerul Sănătății. Medicamentele se administrează doar în caz de contaminare radioactivă, după o schemă prestabilită de medici. Iodura de potasiu nu trebuie utilizată în mod profilactic, deoarece poate provoca o serie de afecțiuni și efecte secundare”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Vă reamintim, marți, 8 martie, ministrul Sănătății Alexandru Rafila anunță că Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod pentru România, în eventualitatea unui atac nuclear. Țara noastră are nevoie de 30 de milioane de comprimate, conform aproximărilor făcute de autorități. Compania farmaceutică Antibiotice Iași merge într-un ritm de 2,5 milioane de pastile în 48 de ore.

Sursa: Tion.ro

8 recommended
comments icon0 comments
0 notes
52 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.