Administratie

Poate a treia-i cu noroc! Încă o licitație pentru stadionul Lego, din Calea Buziașului

• Bookmarks: 3


Fără succes de două ori în adjudecarea proiectului pentru stadionul Lego din Calea Buziașului, administrația Fritz îl scoate la licitație pentru a treia oară. De această dată pe mai mulți bani, puțin peste o sută de milioane de lei.

Din cauza creșterii prețurilor pe piața construcțiilor a fost actualizată suma, susțin reprezentanții Primăriei Timișoara. Durata contractului este de 31 de luni, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 octombrie.
Inițial, pentru realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor efective la noul stadion de pe Calea Buziașului erau alocați 73 de milioane, la prima licitație, apoi 92 de milioane de lei, la cea de-a doua, iar acum, 102 milioane lei, fonduri din bugetul local.
Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9.000 de metri păreați și avea un număr minim de 9.000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare.
Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.
Viitorul stadion va putea găzdui competiţii oficiale de fotbal, precum și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
133 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *