Administratie

Primăria Timișoara vrea să bage în insolvență și STPT? Anunțul viceprimarului Tabără

• Bookmarks: 4


Anunț sumbru făcut de Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei.

Liberalul susține că sunt zvonuri potrivit cărora s-ar pregăti intrarea în insolvență a Societății de Transport Public Timișoara. Asta după ce, în toamna anului trecut, în prag de iarnă, Primăria Timișoara a decis ca și Colterm să intre în insolvență, ca urmare a datoriilor uriașe acumulate.

STPT trece prin momente grele, datoriile cresc, la fel ca și îngrijorările celor care au speranța că această societate să fie una utilă și de interes pentru timișoreni, dar și pentru cei din zona metropolitană și nu numai. Aud că se vorbește despre insolvența ei când trebuia să discutăm despre modul cum aceasta poate fi dezvoltată. Sunt îngrijorat pentru că în conducerea acesteia sunt aduși oameni care nu au nimic în comun cu transporturile și atunci și speranța că va fi dezvoltată piere”, a declarat Cosmin Tabără.

În timpul ședinței de marți a Consiliului Local Timișoara, Tabără, alături de ceilalți consilieri locali PNL, nu au dorit să-și exprime votul în ceea ce privește numirea noilor membri din cadrul Consiliului de Administrație al STPT.

Nu a fost o încercare de a bloca o activitate, a fost însă o formă de protest fața de modul cum se fac aceste numiri în cadrul acestor consilii de administrație. Am plecat împreună la un drum al reformelor, un drum prin care să schimbăm vechiul mod de a conduce, de a administra societățile din subordine. Asta însemnă că aceste concursuri să nu fie politizate, să fie „pe bune”, cum se spune. Ce se întâmplă în momentul de față nu este diferit cu nimic față de trecut. Pentru mine este o dezamăgire, societatea vă avea de suferit. După cum se poate observa, la concursuri nu se mai prezintă nimeni străin, doar sugestiile USR- Ambruș, Chiș Culiță fiind singurul care a încercat din motive proprii. În rest? Se știe că oricine candidează, indiferent de capacitate, dacă nu are votul USR- Ambruș este exclus din start…”, a explicat Cosmin Tabără.

În final, viceprimarul PNL a atras atenția asupra faptului că STPT nu este o joacă, fiind vorba de o societate utilă Timișoarei, care are un buget de peste 20 de milioane de euro.

Nu este momentul să ne jucăm cu ea, iar cei responsabilii vor răspunde pentru modul în care administrează”, a adăugat liberalul.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
60 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.