Administratie

Primarul comunei Variaș: ”Văd oameni cu lacrimi în ochi. N-am crezut că o să trăiesc asta în 2022”

• Bookmarks: 4


Invitat în cadrul unui podcast, primarul comunei Variaș, Nicolae Birău a fost categoric în privința creșterii taxelor și impozitelor locale.

”Niciodată nu am fost adeptul creșterii impozitelor. Toate lumea își dorește să fie în regulă și să își plătească taxele”, spune edilul, care a vorbit și despre experiența ultimei majorări în comună pe care o conduce:

”În urmă cu 4 – 5 ani, am majorat taxele și impozitele locale cu 20%. Degeaba a crescut baza de impozitare, sumele colectate au fost mai mici, a scăzut gradul de colectare. E o greșeală fatală, în momentul în care noi creștem taxele și impozitele, nu asta e rezolvarea,” susține Birău, care adaugă că primarul și Consiliul Local trebuie să aibă grijă de oamenii pe care îi reprezentă în comună. Iar, acum, oamenii sunt împovărați de facturile tot mai mari pe care le primesc.

”Trăim niște vremuri în care disperarea oamenilor a ajuns la limită, nu mai găsesc soluții, nu mai au soluții. Gazul, curentul sunt prioritare pentru ei. Vezi oameni cu lacrimi în ochi când le vine factura de curent. N-am crezut că o să trăiesc asta în 2022”, punctează edilul, care a vorbit și de facturile plătite la nivelul comunei.

”Am plătit 220.000 lei doar curent și gaze în comună, la grădiniță, școli. Nu pot să las copiii în frig ca să fac nu – știu – ce investiții. Eu sunt împăcat cu gândul că nu îmi bat joc de oameni.”

Șeful administrației locale din Variaș susține că tot ce face clasa politică actuală este să… constate.

”Clasa politică doar constată că s-au scumpit toate. Mai trecem odată de faza constatărilor?! Hai să găsim soluții. Nimeni nu-şi asumă soluțiile…”, a punctat Nicolae Birău.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
346 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *