Social

Prime de relocare în Timiș! Zeci de persoane au primit bani să se mute

• Bookmarks: 3


Programul „Prima chirie” a avut succes în județul Timiș! Zeci de persoane au beneficiat de fonduri consistente pentru a se muta în vederea angajării, în contextul în care companiile nu găsesc forța de muncă necesară.

Potrivit Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Timiș, în ultimii ani au fost aproximativ 100 de beneficiar ai acestui program. Prin intermediul lui, un șomer înregistrat, care se angajează într-o altă localitate, situată la o distanţă mai mare de 50 km faţă de localitatea în care îşi au domiciliul sau reşedinţa şi ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul sau îşi stabilesc reşedinţa în localitatea respectivă sau în localităţile învecinate acesteia, pot să beneficieaze de sprijin financiar.

În Timiș, în anul 2020 au fost zece dosare de prime de relocare, iar alte 42 de dosare au fost preluate pentru a fi rezolvate de AJOFM Timiș, în 2021 au fost rezolvate patru cu 34 de dosare, iar in 2022 patru cu 24.

Această primă se acordă la cerere, lunar, pentru o perioadă de maximum 36 luni, dacă persoanele care solicită acest drept se încadrează în muncă, cu normă întreagă, pentru cel puţin 12 luni şi nu se cumulează cu alte prime de mobilitate, potrivit legii. Prima de relocare reprezintă 75% din suma destinată asigurări cheltuielilor pentru locuire (chirie şi utilităţi) în noul domiciliu sau noua reşedinţă, dar nu mai mult de 900 lei lunar şi se acordă persoanelor ale căror venituri nete lunare realizate de către aceştia sau împreună cu familia, nu depăşesc 5.000 lei.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
63 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *