Eveniment

Procurorii DIICOT au descoperit un laborator de prelucrare a drogurilor

• Bookmarks: 5


Un laborator de prelucrare a cannabisului a fost descoperit de procurorii DIICOT în județul Timiș. Patru persoane sunt bănuite de trafic de droguri de risc. Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au efectuat 6 percheziții domiciliare, în județul Timiș.

„Din cercetări a reieșit că patru bărbați, în vârstă de 31, 46, 48 și 58 de ani, ar fi cultivat cannabis, iar, după recoltarea plantelor, ar fi folosit una dintre locații pentru prelucrarea acestora, în scopul obținerii de hașiș, în acest sens fiind folosite diferite ustensile și recipiente pentru macerarea plantelor, filtrarea, presarea și ulterior pentru transformarea acestora în turte de hașiș. Ulterior, aceștia ar fi distribuit cannabis și hașiș în județele Timiș și Caraș-Severin”, susțin procurorii DIICOT.

La una dintre locații, au fost descoperite o cultură indoor de cannabis și un laborator de producere a rezinei de cannabis și a uleiului de cannabis prin metoda “Bubble Hash”, fiind găsite instrumente folosite pentru prepararea acestuia, respectiv malaxoare, recipiente pentru decantare și filtrare, precum și aparate de presare.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, aproximativ 6 kilograme de muguri de cannabis, aproximativ 30 de kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din hașiș, totalizând o jumătate de kilogram, precum și mai multe instrumente folosite la fabricarea hașișului, malaxor, site, filtre, presa.

„Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. La activități au participat și polițiști din cadrul I.P.J. Timiș și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timișoara”, susțin oamenii legii

5 recommended
comments icon0 comments
0 notes
138 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *