Cultura

Proiectele culturale înscrise pentru TM2023, evaluate de experți independenți

• Bookmarks: 2


În condițiile în care Timișoara a primit o sumă importantă de bani de la Guvern pentru susținerea programului cultural TM2023, vor fi lansate noi apeluri de finanțare.

Așadar, Centrul de Proiecte al Primăriei Timișoara anunță că este în căutare de experți evaluatori independenți.

Profesioniștii din mediul cultural sunt invitați să își depună candidatura pentru formarea comisiilor de evaluare a proiectelor culturale înscrise la sesiunile de selecție finanțate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii, implementate de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara. Invitația se adresează specialiștilor care au competențe profesionale specifice și experiență de minimum 3 ani în cel puțin una din cele cinci arii culturale: arte vizuale, artă digitală și noile media; artele spectacolului; promovarea culturii scrise; patrimoniu cultural; educație în și prin cultură, intervenție culturală, rezidențe. De asemenea, este necesar ca evaluatorii să cunoască mecanismele finanțărilor publice în domeniul culturii, din postura de evaluatori și/sau în managementul proiectelor culturale”, a transmis Centrul de Proiecte.

Termenul limită pentru înscrierea candidaturilor este data de 12 decembrie. Potrivit reprezentanților instituției, vor fi lansate o serie de sesiuni de selecție pentru extinderea și consolidarea Programului Timișoara 2023, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii. Experții evaluatori independenți vor evalua și vor selecta proiectele care vor fi înscrise de operatorii culturali.

Candidaturile se transmit online, prin intermediul formularului disponibil pe site-ul centruldeproiecte.ro, însoțite de un CV, o motivație de participare și de link-uri relevante (proiecte, portofolii etc.).

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
35 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *