Administratie

Proiectul „Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii” e salvat! A fost primarul la Paris să îl promoveze

• Bookmarks: 7


După vizita primarului Timișoarei, Dominic Fritz la Paris, pentru promovarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii, ne-am salvat! Doar de asta mai avea nevoie programul pentru a fi declarat un succes! (sîc!)

În perioada 23-24 septembrie 2022, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, este în vizită oficială la Paris, unde are mai multe întâlniri cu oficialități române și franceze pentru a promova Timișoara în perspectiva anului 2023, când orașul nostru va deține titlul de Capitală Europeană a Culturii. Informația vine tocmai de la reprezentanții municipalității.

„În cursul celor două zile, primarul Timișoarei se va întâlni cu Patrick Ollier, președintele „Metropole Paris” și primar al Rueil-Malmaison (oraș înfrățit cu Timișoara, care a făcut parte din rețeaua de orașe care a sprijinit Cernăuți, via Timișoara, la declanșarea războiului), cu reprezentanții Ambasadei României la Paris, ai Institutului Cultural Român (ICR) şi cu Ambasadoarea României la UNESCO, cu Pierre Cazeneuve, deputat francez și fost membru al cabinetului președintelui Macron.”, mai precizează primăria.

La întâlnirea de la Ambasada României la Paris au participat Simona Miculescu, Ambasadoarea României la UNESCO, doamna Sena Latif, însărcinată cu afaceri a Ambasadei României la Paris și domnul Cezar Preda, director adjunct ICR Paris.         

“Orașul nostru are o bogată istorie multiculturală, relații din ce în ce mai puternice cu orașele înfrățite și va fi pus sub lumina reflectoarelor anul viitor. Vreau să transmitem spiritul și energia Timișoarei și în Franța, să întărim relațiile cu Rueil-Malmaison și să promovăm artiștii timișoreni pe plan internațional. De asemenea, voi înainta invitația către mai mulți înalți demnitari francezi pentru a ne vizita orașul anul viitor. De altfel, anul acesta Ziua Națională a României la Paris va fi dedicată Timișoarei 2023 – Capitală Culturală a Europei ”, transmite primarul Dominic Fritz.

În lista reușitelor administrației Fritz poate, acum, fi bifată și căsuța cu „Timișoara 2023-Capitală Europeană a Culturii”.

7 recommended
comments icon0 comments
0 notes
78 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *