Advertorial

Pubele maro și albastre și un nou sistem de plată pentru colectarea deșeurilor!

• Bookmarks: 4


Compania de colectare a deșeurilor, RETIM va introduce un nou sistem de plată pentru ridicarea gunoiului. Este vorba despre „plătești pentru cât arunci”. De asemenea, pe lângă pubelele galbene și negre, vom avea și albastre și maro.

În primă fază, RETIM va introduce pubelele maro. Cu ajutorul acestora se vor colecta deșeurile biodegradabile, a celor rezultate ”în bucătărie”, care în prezent sunt parte a pubelei negre, cu deșeuri menajere. Pubela albastră va duce la o separare mai bună a celor reciclabile, din pubela galbenă, în cel albastru urmând să fie introdus deșeurile din carton, restul rămânând în cea galbenă.

După ce vor fi introduse și acest tip de pubele, se va putea implementa programul „plătești pentru cât arunci”.

”În Timiș sunt peste 200.000 de tone, iar dintre acestea 100.000 de tone vor trebui să fie reciclate. Hârtie-carton, plastic, metal rezolvă maxim o treime din cantitatea de 100.000. Restul trebuie să fie deșeuri bidegradabile, care sunt cele mai multe ca volum. Trebuie să știm un lucru simplu: acestea sunt deșeurile alimentare și le punem în pubela maro!”, a declarat Dan Pascu, director general Marketing Economic Retim.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
161 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.