Divertisment

Puncte gastronomice locale în Timiș: în câte gospodării țărănești vom putea mânca la vară?

• Bookmarks: 9


Punctele gastronomice locale sunt bucătării particulare în care turiștii pot servi mâncăruri specifice zonei. Pot funcționa în ferme sau gospodării țărănești și, dincolo de profitul financiar, ele pot aduce o contribuție definitorie la păstrarea și promovarea tradițiilor locale. Cu scopul de a oferi informațiile necesare și de a veni în sprijinul celor care doresc să înființeze astfel de puncte în județ, Turism Timiș organizează vineri, 13 februarie, în comuna Tomești, prima întâlnire pe această temă.

Vor fi invitați fermieri și producători locali, investitori din zonă, proprietari de pensiuni și primari ai comunelor învecinate. Aceștia vor primi de la consilieri ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor DSVSA Timiș informații despre cadrul legislativ și acces la Ghidul de bune practici realizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, inițiatoare a proiectului privind Punctele Gastronomice Locale.

De asemenea, vor mai fi prezenți și specialiști în turism și reprezentanți ai Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului care vor vorbi despre structurile de cazare din mediul rural și promovarea turistică a zonei.

Sursa: turismtimis.ro

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
225 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *