Administratie

Radu Țoancă, consilier local PSD: „Timișoara intră în era glaciară!(…)oamenii vor ieși în stradă”

• Bookmarks: 1


Liderul consilierilor locali PSD din Primăria Timișoara, Radu Țoancă este de părere că situația COLTERM nu se va ameliora prea curând. Timișorenii ar trebui să se pregătească de „era glaciară”!

Radu Țoancă, consilier local în Consiliul Local Timișoara din partea PSD, apreciază ca „jalnic și tardiv discursul primarului Dominic Fritz vizavi de situația de la Colterm”. Potrivit acestuia, administrația Fritz ar fi incapabilă să gestioneze situația iar timișorenii ar trebui să se pregătească de „era glaciară”:

„Probabil abia acum a conștientizat și edilul orașului faptul că, în creșe, grădinițe, școli și spitale, lumea se îmbolnăvește din cauza frigului și că perspectiva ca Timișoara să intre într-o eră glacială (la propriu) este iminentă. O să enumăr numai câteva din motivele pentru care consider că administrația Fritz este vinovată de această situație fără precedent în ultimii ani, care ne aduce aminte de frigul din case din anii regimului Ceaușescu:

➡️ nominalizarea unor persoane incapabile să gestioneze problema Colterm, la orice oră din zi sau din noapte, nu numai treziți din somn la ora 3 dimineața

➡️ lipsa de transparență și “sectarizarea” problemelor Colterm într-o bulă useristă și refuzul arogant de a asculta soluțiile venite din alta parte (președintele PSD Timiș s-a oferit încă din urmă cu 7 luni să sprijine administrația în această chestiune, însă a fost ignorat)

➡️ impunerea unui nou CA la Colterm format din 4 politruci plecați din PNL Timișoara și 5 useriști, ca plată compensatorie pentru voturile unui consilier local liberal deviat de pe orbita partidului. Și apropo, ce caută în acest consiliu președintele USR Giroc? Sau a intrat și comuna periurbana în sistemul centralizat de căldură?

➡️ reîncălzirea unei ciorbe sleite cu experți de la Banca Mondială, care au mai trecut în timp pe la Colterm cu “soluții” de salvare

➡️ lipsa curajului unei insolvențe transparente (cu un consorțiu de firme și nu cu o multinațională cu dedicație) care ar fi protejat Colterm timp de 3 ani și ar fi scutit societatea inclusiv de acea amendă de 21 de milioane de euro.

Aș putea să mai enumăr zeci de motive, dar prefer să mă opresc aici, să concluzionez că Primăria Timișoarei s-a dovedit o pălărie mult prea mare pentru echipa Fritz, care a rămas singură, în prag de iarnă, cu o problemă cu un impact social devastator, pe care au scapat-o total de sub control! Și acum strigă după ajutor!”, a scris Țoancă pe pagina oficială de Facebook.

Acesta mai avertizează și asupra faptului că administrația Fritz riscă să se sfârșească „brusc și rușinos”, dacă nu va soluționa problema furnizării agentului termic.

comments icon0 comments
0 notes
97 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *