Educație

Rectorul UAV, Ramona Lile: „Cercetători de prestigiu au devenit Doctor Honoris Causa ai UAV”

• Bookmarks: 3


Evenimentul de decernare a distincțiilor a avut loc în cadrul celei de a X-a ediții a Conferinței Internaționale SOFA, organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad.

Doi cercetători de prestigiu ai lumii științifice europene au devenit membri ai comunității academice a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, în urma decernării titlului de Doctor Honoris Causa al UAV.

Înalta distincție academică a fost acordată reputatului matematician, academicianul Janusz Kacprzyk  din Polonia și academicianului belgian Marc Van Hulle, specialist în neuroștiință. Ceremonia s-a derulat în prezența membrilor comunității academice a UAV, a participanților la Conferința SOFA, care se desfășoară în Arad, în perioada 21-23 noiembrie. Conferința atrage la Arad specialiști, cercetători, profesori universitari în domeniul soft computing, neuroștiință, inteligență computațională, logică fuzzy, interogare baze de date.

„Este o onoare pentru universitatea noastră să primească în comunitatea academică două personalități de prestigiu ale lumii științifice europene care vor aduce un plus de cunoaștere și vizibilitate universității noastre” a precizat Ramona Lile, rectorul UAV.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
46 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *