Social

Polițiști locali din toată țara, prezenți la Timișoara pentru a întocmi un ghid de bune practici

• Bookmarks: 3


Polițiști locali din toată țara sunt prezenți, în această perioadă, la Timișoara. Oamenii legii fac în capitala Banatului un ghid de bune practici pentru aplicarea uniformă a legii.

 

Reguli egale pentru toți! Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara, i-a primit în oraș pe responsabilii pentru respectarea regulilor de comerț din 17 structuri de poliție locală din întreaga țară. Scopul este armonizarea regulilor naționale și aplicarea unitară a acestora de către agenții de pe teren. La finalul procesului început aici, va rezulta un ghid de bune practici, care să rezolve ambiguitățile din lege”, a informat Primăria Timișoara.

În cadrul acestei săptămâni, responsabilii polițiilor locale pentru activități comerciale au avut o serie de workshop-uri și discuții formale pentru a găsi soluții de rezolvare a ambiguităților din lege. Discuțiile au abordat în principal OG 99/2000. Legislația respectivă reglementează autorizarea activităților comerciale, precum și condițiile pentru sancționarea și suspendarea lor. Unul din punctele principale abordate a fost și confiscarea veniturilor ilicite pe perioada suspendării, unde legislația actuală nu oferă instrumentele necesare polițiilor locale pentru a le calcula și a îndeplini complet aceste măsuri prevăzute de lege.

La aceste evenimente au participat șefii inspecțiilor comerciale din Aiud, Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Cugir, Deva, Drobeta Turnu Severin, Galați, Mioveni, Oradea, Sibiu, Satu Mare, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Tulcea.

3 recommended
comments icon0 comments
0 notes
50 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *