International

Rusia – cea mai sancționată țară din lume

• Bookmarks: 9


Rusia a devenit cea mai sancționată țară din lume. Nu doar viața oligarhilor și a elitelor politice s-a schimbat, dar si a oamenilor simpli.

Sacțiunile economice, companiile din toată lumea care s-au retras deja din Rusia, prețurile la alimente și medicamente au crescut, iar sentimentul de izolare este tot mai pronunțat.

  • Prețurile produselor de bază au crescut, în medie, cu 2,2% în prima săptămână după invazie;
  • Alimentele au suferit cele mai mari creșteri de preț. Pentru a evita problemele de aprovizionare, unele magazine au început să restricționeze vânzarea anumitor categorii de produse;
  • Vânzările de medicamente nu au fost ținta sancțiunilor de până acum, dar pe măsură ce marile comapanii din domeniu își suspendă activitatea, ar putea fi tot mai puține provizii în perioada ce va urma.

Rubla s-a prăbușit de când Rusia a invadat Ucraina ceea ce a forțat mai multe magazine să mărească prețurile.

Prețurile zahărului și cerealelor erau deja mai mari cu 20% în februarie anul acesta față de aceeași perioadă a anului trecut. TASS, agenția de știri a Rusiei, a declarat că unii comercianți au convenit să limiteze creșterea prețurilor la anumite produse de bază la 5%. Alții restricționează cantitatea unor produse, ca făina, zahărul și uleiul, pe care clienții o pot cumpăra.

Și prețul mașinilor noi a crescut.

Guvernele occidentale speră că sancțiunile care s-au acumulat vor afecta atât de mult societatea din Rusia încât acest lucru va determina o schimbare din partea elitei care conduce țara, dar pentru asta s-ar putea să fie nevoie de mult timp.

9 recommended
comments icon0 comments
0 notes
64 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.