Sanatate

Saloane ca la hotel! Spitalul CFR din Timișoara vrea să se modernizeze cu bani europeni

• Bookmarks: 2


Pacienții care vor ajunge, în viitor, la Spitalul CFR din Timișoara vor fi internați în mai multe saloane în care vor avea condiții ca la hotel.

Unitatea medicală anunță că ar putea obține aproape 30 de milioane de lei, bani europeni prin PNRR, pentru modernizări.

Proiectul urmează a fi depus pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea unor secții din spital, modernizarea laboratoarelor și achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor intraspitalicești.

Practic, vrem să înființăm mai multe saloane cu confort hotelier, încăperi prevăzute cu sisteme de presiune negativă, în care să fie internați pacienți având infecții cu Clostridium difficile, una dintre cele mai frecvente infecții ce pot fi dobândite intraspitalicesc, care provoacă o inflamație la nivelul colonului. Formele severe de boală pot duce la deces. De ce este nevoie de izolarea acestor pacienți? Pentru că transmiterea se poate face inclusiv prin folosirea în comun a unor obiecte contaminate. De aceea, având o structură funcțională de boli infecțioase pentru izolarea și tratarea pacienților cu o asemenea infecție, putem reduce riscul de transmitere a bacteriei și la alți pacienți internați. Tot în cadrul acestui proiect, ne-am propus să realizăm controlul biologic al aerului din blocul operator și din ATI. Vrem să modernizăm blocul operator, compartimentele de chirurgie, gastroenterologie și obstetrică-ginecologie”, a declarat Stela Iurciuc, managerul Spitalului Clinic CF Timișoara.

Orice pacient poate veni pentru consult în ambulatoriul spitalului, pe baza cardului de sănătate și a unui bilet de trimitere de la medicul de familie.

Spitalul Clinic CF Timișoara are în structură 226 de paturi, 14 dintre acestea fiind alocate spitalizării de zi. Unitatea sanitară are 21 de specializări deservite de 44 de medici.

2 recommended
comments icon0 comments
0 notes
33 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.