Administratie

Salvamont, da, salvamari, ba! Consilierii județeni PSD Timiș au propus înființarea unui serviciu de salvamari la Surduc, administrația Nica a spus „Nu!”

• Bookmarks: 4


În ședința de Consiliu Județean Timiș de miercuri, 30 martie, consilierul județean PSD, Alexandru Iovescu a propus ca amendament la proiectul de reorganizare a Direcției de Prestări Servicii, înființarea unui compartiment de Salvatori Acvatici pentru lacul Surduc. Propunerea nici măcar nu a fost supusă la vot.

Consilierii județeni PSD au solicitat CJ Timiș înființarea a două posturi de salvamar pe lacul Surduc. În perioada 2019 -2020, ISU Timiș a intervenit acolo, pentru salvarea de la înec a unor persoane, în șapte cazuri. Așa a motivat consilierul județean PSD Timiș, Alexandru Iovescu, nevoia de înființare a unui compartiment de Salvatori Acvatici în zonă.

„În amendament am propus crearea a 2 posturi de execuție de Salvatori Acvatici calificaţi în cadrul organigramei Direcției de Prestări Servicii Timiș, cu scopul de a fi sincronizat cu Compartimentul Public Salvamont, având în vedere că ambele se adresează Reliefului montan, Masivul Poiana Ruscă și pot beneficia de aceleași costuri de administrare a unui sediu, cât și a bazei material”, a precizat Alexandru Iovescu.

Vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa a apreciat că o astfel de decizie trebuie analizată, nu poate fi aprobată așa repede. Pentru înființarea Salvamont au avut nevoie de …1 an de analize!

„Din păcate amendamentul nu a fost supus votului la inițiativa conducerii executive a CJ Timiș, argumentată de nevoia de timp pentru fundamentarea necesității și a cheltuielilor implicate. Cred că, administrația publică locală are nevoie de dinamism, determinare și rezultate pentru nevoile actuale ale comunităților pe care le reprezentăm”, a mai precizat Alexandru Iovescu, consilier județean PSD Timiș.

4 recommended
comments icon0 comments
0 notes
42 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.