Pompierii de la ISU Caraș-Severin au fost solicitați să intervină la sanatoriul de la Marila, județul Caraș-Severin, după ce bucăți din acoperișul spitalului s-au prăbușit marți, 21 februarie.
Până se concretizează investițiile anunțate de președintele CJ Caraș-Severin încă din urmă cu doi ani în spitalul de la Marila, unitatea medicală unică în România se prăbușește.
„La solicitarea efectuata prin 112, astazi, 21.02.2023, de catre Primaria Oravita si conducerea Spitalului Orășenesc Oravita, doua echipaje pentru transport victime multiple (ATPVM) au fost alocate pt a sprijini acțiunea de transfer a pacienților internati la Sanatoriul Marila. Acțiunea se desfasoara, in mod preventiv, urmare a prăbușirii a unei parti din acoperișul spitalului. Potrivit, conducerii spitalului, in unitate sunt internate circa 60 de persoane. Echipajele sunt solicitate pt a sprijini transferul a 27 de persoane. Celelalte persoane vor fi transferate cu mijloace ale Primăriei. Pacienții sunt mutați la Spitalul Orasenesc Oravita.Nu sunt persoane rănite.”, transmit reprezentanții ISU Caraș-Severin.
La mijlocul anului trecut, Marcel Vela, fostul ministru de interne și senator PNL de Caraș-Severin, anunța că lucrările sunt în grafic (sîc!)
„După reabilitare, Spitalul Marila va fi o oază de sănătate, într-o zonă superbă din Banatul de Munte!”, declara Vela.
În 2022 urma să fie finalizat studiul de fezabilitate și proiectarea, dar până în acest moment nu se știe dacă există sau nu. De execuția vreunei lucrări, nici nu se poate pune problema.
Compania Națională de Investiții ar urma să facă investiții acolo.
„E timpul să ne îngrijim de bunurile de valoare cu atât mai mult cu cât sunt încărcate de istorie și excelent proiectate de arhitecți și ingineri pricepuți. La câțiva km in linie dreapta e Clinica Nera . Cu noua cameră barica e ocupată permanent iar rezervarile se fac cu luni înainte. CNI este asaltată de mii de proiecte pentru care cu siguranță nu sunt bani suficienți dar aici ,pe recuperare post Covid si pt sanatoriu de boli cronice există încă fonduri. Vom șlefui acest diamant prăfuit de indiferență și de trecerea anilor cu ajutorul CNI si il vom reda județului si țării la capacitatea maximă cu 4 camere barice atât de eficiente si necesare. O renovare totală la un loc cu căminele administrative unde locuiește personalul va transforma acest loc intr-un important centru de interes si un izvor economic . 600 de pacienți colectați din toată țara vor aduce lunar sute de vizitatori care cu siguranță vor rămâne în zona câteva zile . Fie că vor ajunge aici venind prin Anina fie urcând de la Oravița ei vor deveni clienții hotelurilor din zona ,a restaurantelor deschise sau călători ai trenului parcurgând linia ferată dintre cele două orașe din Banat.”, scria Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, în urmă cu doi ani, pe Facebook.
sursa foto: RomeoDunca/Facebook