Desi au capacitatea si personalul necesare pentru a funcționa cu program non-stop, angajații centrului de vaccinare de la Spitalul Județean din Timișoara nu pot imuniza doritorii și noaptea, pentru ca platforma de programare încă nu permite înscrierea pe liste după ora 20.00.
Primul centrul ‘permanent’ de vaccinare a fost deschis în urmă cu trei săptămani, în 23 martie.
Potrivit reprezentantilor unitatii medicale, specialistii STS si cei ai CNCAV au precizat că platforma ar urma să fie complet operațională, adică să poată prelua programari și pe timp de noapte, începând cu 13 sau 14 aprilie.
Până atunci, sunt totusi imunizați după ora 20.00 cei care se aflau pe listele de așteptare și care nu au reușit să își facă vaccinul în timpul zilei.
„După ora 20.00, în general, vin cei care nu au apucat să se vaccineze peste zi, cei care erau pe listele de așteptare. Conform raportului pe care îl avem întocmit pentru săptămâna trecută, cei mai mulți dintre oameni au venit să se vaccineze până în ora 21.00, iar cel mai mare număr de oameni care au venit după ora 23.00, într-o singură noapte, este de de 18.
Deocamdată, oamenii sunt încă reticenți, pentru că nu avem ora trecută oficial pe declarație. Odată ce se va reglementa problema cu platforma de programari, se reglementează și faptul că activitatea de vaccinare face excepție de la restricțiile de circulație și atunci sperăm să vina un număr mai mare de oameni la vaccinare și pe timp de noapte”, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Raul Patrascu, managerul Spitalului Județean din Timișoara.
Dacă va funcționa non-stop, așa cum a fost prevăzut, centrul de vaccinare de la Spitalul Județean va putea să imunizeze 480 de oameni într-un interval de 24 de ore.
Va reamintim, primul centru de vaccinare din Romania care va funcționa non-stop a fost deschis în 23 martie și e operațional la parterul clădirii care adăpostește Ortopedia de la Spitalul Județean Timișoara.