Primul compartiment de alergologie din regiune se deschide la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara. Acesta va deveni funcțional după ce va fi avizat de autorități, în momentul de față se parcurg procedurile birocratice.
Clubul Rotary Timișoara a investit 90.000 de lei în aparatură medicală de ultimă generație. Statisticile ultimilor ani arată că bolile alergice sunt din ce în ce mai frecvente în rândul românilor. Este unul dintre motivele pentru care Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara a decis înființarea, în premieră, a unui compartiment de alergologie și imunologie clinică. Acesta va avea șase paturi și va funcționa în regim de spitalizare de zi, la parterul Clinicii de Ortopedie și Traumatologie.
Scopul principal al creării acestei structuri este asigurarea de servicii medicale de înaltă performanță pacienților cu boli alergice complexe și cu risc de șoc anafilactic. Existența acestui compartiment clinic este o necesitate pentru zona de vest a României, având în vedere incidența în creștere și severitatea bolilor alergice, care au devenit o problemă majoră de sănătate la nivel mondial.
„Suntem extrem de bucurosi ca Clubul Rotary Timișoara a finalizat un proiect de maxima utilitate, prin donarea cu aparatura medicala de ultima generatie in valoare de 90.000 de lei, cu ocazia infiintarii primului compartiment de alergologie, inaugurat la Timișoara.
Timișoara are în sfârșit un compartiment specializat dedicat pacienților cu afecțiuni alergice, în regim de internare de zi. Dotarea primului salon cu aparatură de ultimă generație a fost realizată cu sprijinul Clubului Rotary Timișoara.Echipamentele vor asigura servicii medicale de specialitate pentru pacienții cu risc de șoc anafilactic, servicii care până în prezent nu erau accesibile în regiunea de Vest a țării, constând în: efectuarea testelor de provocare la medicamente pentru pacienții cu suspiciune de alergie medicamentoasă aflați la risc de șoc anafilactic; efectuarea testelor de provocare la alimente pentru pacienții cu suspiciune de alergie alimentară aflați la risc de șoc anafilactic; inițierea imunoterapiei cu alergen la pacienții cu alergii la venin de insecte (albine, viespi) care au risc de șoc anafilactic; inițierea terapiei biologice cu anticorpi monoclonali în bolile alergice.
Existența acestui compartiment clinic este o necesitate pentru zona de vest a României, având în vedere incidența în creștere și severitatea bolilor alergice, care au devenit o problemă majoră de sănătate la nivel mondial.”,
au transmis reprezentanții Clubul Rotary Timișoara.
sursa foto: Spitalul Județean din Timișoara