Persoanele care vor să se imunizeze împotriva noului coronavirus în cele trei zile ale Maratonului Vaccinării de la Timișoara și întâmpină dificultăți în programarea pe platforma națională pot cere ajutorul voluntarilor.
Aproximativ 200 de medici de la toate spitalele timișorene sunt implicați în evenimentul care începe vineri, la ora 16:00 în sala Centrului Regional de Afaceri din Timișoara. Sunt disponibile 13.000 de doze de vaccin Pfizer, în cele 30 de fluxuri de imunizare.
Oraganizatorul Maratonului Vaccinării, medicul Dorel Săndesc, precizează că voluntarii angrenați vor imuniza non-stop.
“Chiar dacă venim din spital, acolo unde există partea întunecată a acestei epidemii, nu vrem să mai insistăm pe asta. Vrem să insistăm pe ceea ce putem obține și chiar putem. Maratonul Vaccinării nu este doar expresia acestei durate de 64 de ore continuu în care vom asigura vaccinarea oamenilor, cu și ideea că mergem spre un obiectiv, spre un finiș victorios împreună. Sunt cetățeni români care s-au înscris pe platformă deja din Austria, din alte țări, pentru că acolo, în țări mult mai dezvoltate, iată, vor putea fi programați doar începând cu luna octombrie. Sper ca și oamenii din Timișoara, din Banat în primul rând, dar din toată țara să vină, pentru că înscrierea se face pe platformă prin apel la numărul național la care se adaugă un număr local unde pot suna timișorenii. Noi nu vrem să refuzăm pe nimeni. Vrem să îi asigurăm posibilitatea omului să se înregistreze pe platformă pe loc și o să-i asigurăm asistență”, spune medicul Dorel Săndesc.
300 de studenți de la Medicină s-au oferit să participe voluntar la Maratonul Vaccinării.
Fără o imunizare în masă, pandemia nu se va opri, iar această imunizare e indicat să aibă loc prin vaccinare, spune rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, Octavian Crețu.
„Sunt peste 300 de studenți și 200 de medici care au venit voluntar la această activitate, ei fiind implicați în paralel și în alte activități. Studenții noștri voluntari sunt atât în spitale COVID, în spitale suport COVID, în triaje, în UPU-uri, desfășoară activitate de suport pentru Direcția de Sănătate privind statistica medicală și raportările. Cu toate acestea, s-au mobilizat din nou și vor participa la acest eveniment deosebit de important, pentru că trebuie să conștientizăm că fără o imunizare de masă această pandemie nu se va opri. Vom putea sta în pandemie încă zece ani de acum înainte dacă nu vom atinge un grad de imunizare de masă de minimum 70-80%”, spune Octavian Crețu.
Dacă evenimentul va fi unul de succes, astfel de maratoane vor mai fi organizate, inclusiv la nivel național.
Sursa: Radiotimisoara.ro